česky english Vítejte, dnes je čtvrtek 16. květen 2024

On-line kalkulačka sběru energie od Nexperia

29.04. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Máte rádi názorné kalkulačky pro technické výpočty, které jsou dostupné on-line? Jednu takovou nedávno představila i firma Nexperia. Ponese označení „Energy Balance Calculator“, kde také odkazuje na sběr energie z okolního prostředí. Klíčové zde bude právě světlo v jeho nejrůznějších podobách.

Vývojáři pracující na systémech pro řízení baterií se mohou díky přesným údajům lépe rozhodovat a maximálně přitom prodloužit výdrž zdroje napájení pro své drobné aplikace využívající integrovaných obvodů PMIC s funkcí sběru energie od stejného výrobce. Pro zmíněné součástky je samozřejmě klíčový algoritmus MPPT pro efektivní sledování maximálního bodu výkonu, který se aktuálně uplatní v různé nízkopříkonové spotřební elektronice, stejně jako i zařízeních internetu věcí. Aby pak mohly prvky PMIC využít svůj plný potenciál, bude jednoduchý webový nástroj s tabulkovým i grafickým výstupem počítat s reálnými technickými parametry. Pokud navíc u parametru „Energy compensation (%)“ překročíme stovku, začne být systém dále soběstačný. Nástroj zatím počítá jen s obvody NEH2000.

Více informací najdete v celé zprávě Nexperia introduces Energy Balance Calculator for enhanced battery life optimization.

robenek@dps-az.cz