česky english Vítejte, dnes je středa 16. říjen 2024

Konference IMAPS 2024 o budoucnosti polovodičového průmyslu v ČR

DPS 5/2024 | Články
Autor: doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc., Fellow IMAPS
konference imaps úvod WEB.jpg

Již 10. ročník IMAPS flash konference se uskuteční ve dnech 24.-25. října 2024 opět v Brně, tentokrát se zaměřením na perspektivy polovodičového průmyslu a pokrokové mikroelektronické technologie. Konferenci pořádá česká a slovenská sekce IMAPS (International Microelectronics Assembly and Packaging Society) ve spolupráci s VUT v Brně a s Czech National Semiconductor Cluster (CNSC).

Český národní polovodičový klastr vznikl s cílem rozvoje polovodičového ekosystému od výzkumu, vývoje a vzdělávání, návrh polovodičových řešení přes technologie výroby polovodičových materiálů a součástek, až po segment konstrukce zařízení pro polovodičový průmysl. CNSC zahrnuje špičková akademické pracoviště, přední výzkumné a výrobní společnosti, startupy a regionální inovační centra. IMAPS (česká a slovenská sekce) uzavřel s CNSC Memorandum o spolupráci – s cílem účelně posílit zastupování zájmů polovodičového průmyslu v ČR. Na konferenci budou prezentovány mimo jiné příspěvky členů CNSC z onsemi, InferenceTech, Codasip, Thermo Fisher Scientific, SVSC, Hitachi Energy a dalších, a bude tak jedinečná možnost navázat kontakty s členy CNSC, případně se přímo zapojit do jeho aktivit. Součástí konference bude také společenský večer s workshopem v brněnské Hvězdárně a planetáriu.

Program konference, přihláška a další informace jsou dostupné na https://cz.imapseurope.org/. Vzhledem k omezené kapacitě počtu účastníků konference doporučujeme včasné podání přihlášky.