česky english Vítejte, dnes je úterý 24. září 2024

Zájem o Internet věcí roste: Na SimpleCell HW Partner Day bylo 170 účastníků

27.04. 2016 | Články
SimpleCell-logo.png

Společnost SimpleCell, první operátor veřejné sítě pro Internet věcí (IoT), pořádala ve čtvrtek 14. dubna první HW Partner Day, na kterém se sešla odborná veřejnost a zástupci firem, které chtějí působit na českém IoT trhu. Na setkání dorazilo 170 účastníků.

Čtvrteční HW Partner Day společnosti SimpleCell, určený především budoucím integrátorům a výrobcům hardwaru pro síť IoT, se setkal s nebývalou odezvou. Sešlo se na něm 170 zástupců společností a odborné veřejnosti. Zájem o technologie sítě SIGFOX projevilo celkem 120 firem působících na českém trhu. Prezentaci řešení a možností aplikace technologií IoT obstaralo 9 vystavovatelů.

Managing Partner ve společnosti SimpleCell Pavel Sodomka akci komentuje: “Myslím si, že čtvrteční akce opět potvrdila, že v České republice panuje o Internet věcí obecně velký zájem. České firmy si uvědomují nutnost sledování nástupu této technologie a její aplikace do firemních procesů. Pro nás to bylo další podnětné setkání. Vždycky se totiž najde někdo, kdo svým dotazem nebo nápadem otevře úvahy o dalším možném využití IoT v praxi.”

Příští akcí, na které se SimpleCell objeví, bude konference “Internet věcí” v rámci cyklu Business Tuesdays pořádaných společností Internet Info. Konference proběhne 4. května 2016 v budově OK System v Praze.