česky english Vítejte, dnes je pondělí 29. duben 2024

Nová generace vysoce výkonných jednorázových termálních gelů

DPS 2/2023 | Články
Autor: Redakce
uvod.jpg

Divize Chomerics společnosti Parker Hannifin Corporation představila další produkt v oboru tepelně vodivých gelů bez obsahu silikonu pod názvem THERM-A-GAP™ GEL 40NS. Tento jednosložkový komponent s nízkým objemem uvolňovaného plynu má speciální složení, které splňuje přísné požadavky aplikací citlivých na silikon, jako jsou optická zařízení, kamerové moduly, výkonné snímače a zařízení pro ukládání dat. Je určen hlavně pro spotřební elektroniku, telekomunikační zařízení a automobilový průmysl, kde se již dlouhou dobu čekalo na vysoce výkonný a spolehlivý termální gel bez obsahu silikonu. Gel nabízí kombinaci fyzikálních a tepelných vlastností, která v dnešním průmyslovém odvětví nemá obdoby.

THERM-A-GAP™ GEL 40NS má výborný součinitel tepelné vodivosti 4 W/mK. Jeho aplikování vyžaduje zcela minimální sílu, takže minimalizuje namáhání součástí, vodičů i plošných spojů. Je plně vytvrditelný a snadno dávkovatelný, nevyžaduje žádné míchání a uchovává si tradiční výhody řady termálních gelů Parker Chomerics. Umožňuje bezproblémové začlenění do velkoobjemových automatizovaných montážních aplikací, stejně jako opravy mimo pracoviště. Gel dobře vyrovnává nerovnosti povrchu, nevytváří vzduchové mezery a kompenzuje výrobní tolerance u komponentů generujících teplo. Nevyžaduje žádné sekundární vytvrzení, je ideálním řešením pro aplikace, kde se musí snížit rizika spojená se vzlínáním nebo kontaminací silikonovým olejem, nebo pro produkty vyráběné v zařízeních bez přítomnosti silikonu.

Skladové zásoby gelu THERM-A-GAP™ GEL 40NS jsou k dispozici v celé Evropě ve standardních velikostech balení – od 10 ml v stříkačkách až po nádoby o obsahu 3,8 litrů.

www.parker.com/chomerics