česky english Vítejte, dnes je pondělí 29. duben 2024

Ventec přichází s novými materiály pro výrobu DPS

DPS 2/2023 | Články
Autor: Redakce

Společnost Ventec International Group Co., Ltd. představila novinky ve svém portfoliu základních materiálů používaných pro výrobu desek plošných spojů. Jednou z nich je nový laminát s kovovým jádrem pro vysoký odvod tepla z desky, druhou je cenově dostupnější laminát pro náročné vysokofrekvenční a mikrovlnné desky. Obě novinky byly představeny koncem ledna na výstavě IPC APEX Expo 2023 v kalifornském San Diegu.

VT-4BC pro vysoký odvod tepla ze součástek na DPS

Nový laminát VT-4BC s kovovým jádrem se vyznačuje vysokou tepelnou vodivostí a je tak určen pro aplikace, kde se vyžaduje nejlepší možný odvod tepla z desek plošných spojů. Je tak určen pro desky pro LED osvětlení, výkonové moduly, napájecí zdroje, ovládání motorů, atd. Laminát je navržen pro zákazníky, kteří ocení spolehlivost a v porovnání s jinými tradičními materiály vyžadují lepší vlastnosti i chování desky v náročných aplikacích. Výborné elektrické parametry laminátu napomáhají zajistit neobvykle vysokou spolehlivost a odolnost při vyšších teplotách. Jeho součinitel tepelné vodivosti je 10 W/mK, což zaručuje výborný odvod tepla z výkonových součástek. Kromě vynikajících tepelných vlastností se laminát VT-4BC vyznačuje také výbornou rozměrovou stálostí, stejně jako mechanickými a dielektrickými parametry. Je odolný vůči nárazům, vlhkosti a chemikáliím a je tak spolehlivou volbou pro náročné aplikace, zejména pro desky s IGBT a dalšími výkonovými součástkami.

VTM1000i – úspornější varianta laminátů pro vf aplikace

Řada uhlovodíkových laminátů tec-speed 20.0 byla rozšířena o nový materiál pro náročné vysokofrekvenční a mikrovlnné aplikace – laminát VTM1000i. Tento laminát se vyznačuje vysokou teplotní stabilitou, výjimečně vysokým parametrem Dk (9.8) a naopak velmi nízkým Df (0.0023). Zatímco podobné hodnoty lze nalézt pouze u PTFE materiálů, tento nový uhlovodíkový laminát představuje levnější řešení pro náročné vysokofrekvenční aplikace, včetně satelitní komunikace a 5G vf techniky. Laminát tec-speed 20.0 VTM1000i je navržen pro anténní a komunikační systémy, radary, letecké a další aplikace. Je dostupný v řadě dielektrických tlouštěk 0,38–3,81 mm, přičemž nabízí vysokou teplotu rozkladu (decomposition) Td (426 °C). Kromě toho, že má tento laminát také určité výhody z pohledu napájecí integrity desky, zajišťuje vysoká hodnota Dk (9,8 ± 0,0245 @ 10 GHz) větší kapacitu mezi vrstvami desky než jiné uhlovodíkové lamináty této řady. Tím nabízí alternativu pro specifické aplikace v mikrovlnném a vf oboru, která byla předtím dostupná pouze u dražších laminátů PTFE.

www.venteclaminates.com