česky english Vítejte, dnes je neděle 19. květen 2024

Sestavte si vlastní mini PC!

DPS 2/2024 | Články
Autor: Rutronik
web_úvod.jpg

Nová řada základních desek a chassis od společnosti Kontron nabízí vše pro stavbu průmyslového počítače o objemu pouhých 0.87 litru.

Kompaktní a odolné PC skříně SMARTCASE™ od firmy Kontron pro semi-industriální a industriální aplikace, nabízejí vše pro stavbu malého počítače přesně na míru vaším potřebám. Lze je osadit odpovídajícími základními deskami (Kontron K3921-N a K3921-H mSTX) a dalším příslušenstvím - vše Made in Germany.

SMARTCASE™ S501
lze používat v horizontální i vertikální poloze a je plně validována a certifikována. S objemem pouhých 0.87 litru a spoustou konektivity a výkonem uvnitř, se S501 perfektně hodí pro digital signage, kiosky a pokladní systémy. Výrobce garantuje dostupnost nejméně sedm let v kombinaci s výkonnou průmyslovou základní deskou K3921-N a s cenově optimalizovanou K3921-H nejméně čtyři roky.

Obr. 1 SMARTCASE™ S501 má rozměry 36 x 147 x 165 mm, k dispozici jsou dva přední (USB-A + USB-C) a čtyři zadní (USB-A) konektory verze 3. 2. V závislosti na okolní teplotě a instalovaném chladiči lze provozovat v režimu pasivního i aktivního chlazení. Samozřejmostí je možnost Vesa/Wall montáže.

Obě varianty základních desek jsou osazeny nejnovějšími procesory řady Alder Lake N od společnosti Intel® (N50 až Intel® Core™ i3) a navzdory malým rozměrům poskytují různá rozhraní, jakými jsou např. DisplayPort, eDP, LVDS, LAN, M.2, USB 3.2 atd. Ucelená sada odpovídajícího příslušenství, jako jsou aktivní a pasivní chladiče, rozšiřující karty, napájecí adaptéry a další, činí váš malý box PC kompletním.

Ke všem základním deskám je k dispozici sada funkcí a nástrojů, včetně dokumentace.

Kontron nabízí ucelené portfolio vysoce kvalitních, dlouhodobě dostupných a konkurenceschopných základních desek - navržených a vyrobených v Německu. Rozsáhlá řada desek od kompaktních Mini-STX až po plnohodnotné ATX splňuje většinu požadavků pro různorodé aplikace z řady vertikálních trhů, jako je průmyslová automatizace, POS/POI, KIOSK, Digital Signage, zdravotnictví, herní kasina, video dohled nebo doprava.