česky english Vítejte, dnes je pátek 18. říjen 2024

Usnadněte si instalaci topných patron! Čtyřhranné topné patrony

DPS 4/2024 | Články
Autor: Telemeter Electronic
usnadněte si úvod WEB.jpg

Telemeter Electronic nově nabízí topné patrony čtvercového nebo obdélníkového průřezu. Takto vyrobené topné patrony mají podobné vlastnosti jako patrony kruhové, ale přinášejí jeden velký rozdíl v jejich instalaci.

Standardní kruhové patrony vyžadují pro instalaci vrtání dlouhých a přesných děr do většinou ušlechtilých materiálů, např. do nerezové oceli. Výroba takových zařízení se tak prodlužuje, potažmo prodražuje.

Čtyřhranné topné patrony umožňují, že se drážka pro jejich umístění frézuje, následně se patrona do ní vkládá a na otevřené čtvrté straně se přikládá kryt, který zajišťuje přítlak stykových ploch, a tím dobrý přenos tepla. Takto instalovaná topná patrona usnadňuje a urychluje výrobu, montáž i případný servis.

Toto řešení nalézá vhodné využití v oblastech obalové techniky (konkrétně při ohřevu svařovacích čelistí), v medicínské technice, u držáků vyhřívaných forem, ale také v zařízeních pro domácnost.

Např. topná patrona čtvercového průřezu 10x10 mm nabízí tepelnou hustotu 5 W/cm délky patrony. Rozměr 25x25 mm umožňuje zatížení 25 W na jeden cm. Maximální délka patrony může být až 3 000 mm!

Řez standardní čtvercovou topnou patronou (zdroj: Telemeter Electronic)

Jako u standardních topných patron, tak také u těchto čtyřhranných nabízíme volitelně:

  • volbu vývodů a typ vodičů event. kabelu
  • až IP67
  • vestavěný teplotní senzor
  • rozdělení topné patrony do více topných zón
  • možnost dvou různých napětí napájení

www.telemeter.info