česky english Vítejte, dnes je pátek 18. říjen 2024

SAFIRAL má velký update systému MYCenter

DPS 4/2024 | Články
Autor: SAFIRAL
safiral úvod WEB.png

Společnost SAFIRAL nabízí již 17 let komplexní služby z oblasti EMS (Electronic Manufacturing Services). Při zakázkové výrobě elektroniky může zákazníkům pomoci se zajištěním součástek a nákupem desek plošných spojů, jejich osazováním na špičkových technologiích, stejně tak s následnými úkony. Do těchto procesů patří mytí osazených desek, elektrické testování, lakování, zalévání nebo různé druhy montáží a kompletací.

Aktualizace výrobního softwaru

V tomto článku se zaměříme na výrobní softwarové vybavení firmy, které v posledních týdnech prošlo velkou aktualizací.

Systém MYCenter a jeho moduly

Obecně jde o MES systém s přesnější definicí APM (Assembly Process Management), jenž doplňuje jemu nadřazený ERP systém - Helios Nephrite. MYCenter se skládá z různých modulů, každý plní konkrétní úkoly, např.:

  • MYCam: příprava dat pro osazování
  • MYPlan: plánování, příprava a optimalizace procesu výroby
  • PRM: sledování a predikce spotřeby součástek
  • PCB ID: verifikace kódů produktů
  • Monitoring a Traceability: sledování procesu výroby
  • Analysis: komplexní vyhodnocení a analýzy

Rozšíření a nové funkce

Mimo zmíněné moduly je programových nástrojů mnohem více. Některé jsou spojené s funkcemi konkrétních výrobních linek (LINE MODE), jiné například se sdílením databází (SHARED DATABASES). „Většinu modulů jsme už využívali v minulosti, ale nyní jsme doplnili další v kontextu nejnovější verze softwaru. Data budeme sbírat jak na horizontální úrovni protokolem Hermes, tak vertikálně pomocí CFX protokolu licence normy IPC-2591, což je nezbytné pro digitální transformaci v návaznosti na Průmysl 4.0. Jedná se o velmi náročné řešení a jen cena této programové aktualizace s navazujícími integracemi přesahuje 3,5 milionu Kč. “ doplnil ředitel společnosti Martin Lepka.

Výhody aktualizace

Veškerý software je tedy navázán na výrobní hardware. Jeho aktualizací se rozšiřují možnosti i stávajících zařízení. Ještě více se upgrade projeví po doplnění zcela nové automatizované výrobní linky, o které budeme detailněji informovat po jejím rozběhnutí. Vše souvisí s efektivitou, výrobní kapacitou a samozřejmě rychlostí, jelikož společnost SAFIRAL nabízí mezi svými službami i expresní výrobu. Za předpokladu vyrobitelnosti DPS a dostupnosti součástek je schopna nabídnout výrobu už od jednotek pracovních dnů pro prototypy. Pro větší zakázky a doplňující služby dle posouzení konkrétní specifikace a požadavků.

K technologii máme vyškolený tým zkušených pracovníků, kteří dokážou zrealizovat zakázku v požadovaném termínu a kvalitě, ať už jde o automotive, průmyslovou elektroniku, aerospace, železnice, medicínskou techniku a další technologické oblasti.

www.safiral.cz