česky english Vítejte, dnes je čtvrtek 24. říjen 2024

Osmikanálový SMT pulzní laser ams OSRAM pro ještě výkonnější LiDARy

06.09. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Automobilový průmysl prochází neustálým vývojem. Své k tomu mají co říct i v ams OSRAM, aktuálně s jejich průlomovým pulzním laserem pro účely autonomního řízení vozidel, který přichází celkem s osmi kanály. Systémy LiDAR s dlouhým dosahem a vysokým rozlišením tak mohou pracovat ještě efektivněji a také spolehlivěji, zatímco se dále zjednodušuje návrh celého systému a zlepšují i jeho parametry.

Vysoce výkonný osmikanálový SMT pulzní laser SPL S8L91A_3 A01 v pouzdrech typu QFN, pracující na vlnové délce 915 nm se uplatní v osobních automobilech, ale i nákladních vozech či v oblasti robotické taxislužby. Výrobce v souvislosti s infračervenou součástkou typu EEL (edge-emitting laser) zmiňuje požadavky AEC-Q102, celkový špičkový optický výkon tisíc wattů, tedy 125 W vztažených na jeden kanál, a třeba i účinnost až 30 %. Vnitřní struktura počítá se čtyřmi samostatnými anodami, přičemž s každou z nich se budou dále pojit dva kanály.

Více informací najdete v celé zprávě New era for LiDAR applications: ams OSRAM to introduce groundbreaking 8-channel 915nm SMT pulsed laser.

robenek@dps-az.cz