česky english Vítejte, dnes je čtvrtek 24. říjen 2024

Vestavné aplikace a zpracování s nízkou spotřebou díky SoM Nitrogen8ULP od Ezurio

02.09. 2024 | Zprávy
Autor: Mouser Electronics
01.jpg

Mouser Electronics, globální autorizovaný distributor nejnovějších elektronických součástek a produktů pro průmyslovou automatizaci, může nyní ze svého skladu nabídnout SoM (system-on-module) Nitrogen8ULP od Ezurio. Ve spojení se základní deskou pro Ezurio 8ULP pak bude Nitrogen8ULP sloužit jako jednodeskový počítač (SBC), který výrazně zkracuje dobu potřebnou k uvedení produktu na trh. SoM s mimořádně nízkou spotřebou zde vytváří univerzálně použitelné vestavné řešení výpočetního systému pro potřeby měření energií a také jejího ukládání, chytrých budov nebo i aplikací z oblasti chytrých měst, přístrojů používaných v medicíně či komerčních potravinových, resp. nápojových automatů.

Řešení SoM Nitrogen8ULP od Ezurio, které vám nyní dodá společnost Mouser, staví na procesorech i.MX 8ULP od firmy NXP Semiconductors a zahrnuje dvě jádra Arm® Cortex®-A35 a také Arm Cortex-M33. Díky této architektuře pak může u modulu na jádrech Cortex-A35 běžet Linux a v případě jádra Cortex-M33 zase FreeRTOS.

SoM Nitrogen8ULP obsahují digitální signálový procesor Fusion DSP pro nízkopříkonové zpracování audia, DSP HiFi4 v případě pokročilého audia či úloh spojených se strojovým učením a také dodatečné koprocesory s ohledem na efektivní řešení DSP, včetně šifrování. Modul dále přináší celou řadu možností, pokud jde o vysokorychlostní vzájemnou propojitelnost, přičemž poskytuje rozhraní pro přenos dat, připojení k síti, displej i kameru. Systém Nitrogen8ULP rovněž nabídne dvacet různých režimů napájení s cílem optimalizovat spotřebu energie. Nitrogen8ULP se vyznačuje malými rozměry 51 mm x 32 mm a podporuje široký teplotní rozsah od -40 °C až do +85 °C. Díky životnímu cyklu produktu v délce přes deset let proto SoM Nitrogen8ULP vytváří spolehlivé řešení s ohledem na dlouhodobé nasazení.

Pro více informací o SoM (system-on-module) Nitrogen8ULP od Ezurio navštivte stránky:

https://www.mouser.com/new/ezurio/laird-connectivity-nitrogen8ulp-module/.