česky english Vítejte, dnes je čtvrtek 24. říjen 2024

Ekosystém pro snímače obrazu ST BrightSense. Kdekoli a ještě lépe

09.09. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Svižné a ještě chytřejší řešení kompaktních produktů s nízkou vlastní spotřebou v oblasti tovární automatizace, robotiky, rozšířené či virtuální reality nebo např. zdravotnických aplikací? Zde všude se uplatní sada „plug-and-play“ hardwarových kitů, modulů kamer pro vývojové účely a také softwaru, která dostala za úkol zjednodušit návrh s využitím obrazových snímačů BrightSense s globální závěrkou od firmy STMicroelectronics, kdy dochází k souběžnému vzorkování všech pixelů a lze tak bez rizika zkreslení zachytávat i scénu s rychle se pohybujícími objekty.

CMOSové senzory BrightSense od ST staví na pokročilé technologii BSI (backside illumination). Výrobce tak v případě obrazu slibuje vysokou ostrost a zachycení i drobných detailů, typicky při čtení čárového kódu. Vysoká citlivost drobného snímače pak zlepšuje vlastnosti dosahované za horších světelných podmínek. V kontextu rychlého zachytávání obrazu a zdokonalené odezvy se proto nabízí systémy zabraňující u mobilních robotů srážce nebo např. aplikace pro rozpoznávání obličeje. Rozhraní MIPI-CSI-2 zase nahrává vestavnému systému vidění či zařízením s podporou AI.

Více informací najdete v celé zprávě STMicroelectronics reveals ST BrightSense image sensor ecosystem for advanced camera performance everywhere.

robenek@dps-az.cz