česky english Vítejte, dnes je čtvrtek 24. říjen 2024

Simulátory SAS od Keysight mají kam růst. Země je pouze výchozí stanicí

12.09. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

S nedávnými novinkami se firma Keysight Technologies rozhodně nedrží „při zemi“. Její modulární simulátory SAS (Solar Array Simulator) řady MP4300A se totiž rozrostly o dvě nové centrální jednotky (mainframe) a stejně tak i jejich dílčí vestavné moduly, takže lze poplatně provedení 2U zajistit celkem až 8,4 kW.

Řešením SAS zde přitom rozumíme modulární platformu o šesti kanálech, která má za úkol věrohodně napodobit chování fotovoltaických segmentů a simulovat přitom veškeré podmínky, kterým budou muset ve vesmíru čelit satelity, lodě apod. Možnosti dodatečného servisního zásahu jsou totiž velmi omezené a vývojáři proto nesmí v souvislosti s řízením napájení nic podcenit.

Simulovat konkrétní podmínky ale není zase tak jednoduché a společnost Keysight proto přichází nejen s výše zmiňovanými nástroji SAS MP4300A, ale třeba i vyššími úrovněmi výkonu, které u modulů pomohou vše lépe napodobit. V případě nového modulu MP4351A např. počítejte s 1,4 kW, 160 V a 10 A, zatímco pro MP4352A bude typických 80 V a 20 A. V souvislosti se základnami pak výrobce nově zmiňuje až 10 kW.

Více informací najdete v celé zprávě Keysight Expands Modular Photovoltaic Emulation Platform with Higher Power Modules.

robenek@dps-az.cz