česky english Vítejte, dnes je čtvrtek 24. říjen 2024

Lineární zdroje SPD4000X od Siglent aneb když jsou tři kanály málo

19.09. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Ve společnosti Siglent přišli nedávno s řadou programovatelných lineárních stejnosměrných zdrojů napájení SPD4000X. Laboratorní přístroje zde přitom zahrnují celkem tři modely s min. rozlišením 1 mV / 1 mA a čtyřmi nezávisle nastavitelnými výstupy, kdy navíc uvažujeme celkový výstupní výkon 240 W, 285 W nebo až 400 wattů. Kanály číslo dva a tři lze kromě toho jednoduše spojit do série nebo i paralelně a dosáhnout tím ještě vyšších úrovní napětí či proudu.

Důležitá zde rovněž bude čtyřvodičová funkce vzdáleného měření za účelem kompenzace napětí, kdy dokážeme kvůli zajištění stability a přesnosti napětí na straně testovaného zařízení vyrovnávat úbytky o velikosti až 0,6 V. Lineární napájecí DC zdroje řady SPD4000X se uplatní v mnoha oblastech, pro které bude klíčový rostoucí výkon, flexibilita, přesnost a v neposlední řadě též i čtvrtý kanál. Systém počítá s pětimístným zobrazováním hodnot a vedle samostatného ovládání čtveřice výstupů i s jejich souběžným zapínáním či vypínáním.

Více informací již najdete v celé zprávě Siglent Delivers Four Channel SPD4000X DC Power Supply with higher power supports expanded scientific and industrial applications.

robenek@dps-az.cz