česky english Vítejte, dnes je čtvrtek 24. říjen 2024

12kanálový budič LED od Diodes

20.09. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Svítivé diody a jejich řízení – to je věčné téma, ke kterému má nyní co říct i firma s příznačným názvem: Diodes Incorporated. Nedávno totiž představila nový budič LED s konstantním proudem navržený tak, aby pracoval hned s dvanácti kanály.

Součástka nese označení AL58221 a vyznačuje se 12 výstupy s otevřeným kolektorem, které budou počítat s 24 V a jako nora též i přesnými průtoky proudu o velikosti do 60 mA s rychlou přechodovou odezvou. Přesnost proudu LED zde mezi jednotlivými kanály dosahuje typicky ±1 %, zatímco u tolerance regulovaného výstupního proudu výrobce souměrně slibuje jednu desetinu procenta.

Systém pracuje se vstupním napětím 3 až 5,5 V a s ohledem na zkreslení Iout a také obnovovací rychlosti dále staví na modulaci APDM, tedy „adaptive pulse density modulation“. Řešení se uplatní u venkovních i vnitřních panelů či displejů s LED, VMS (variable messaging sign), při dekorativním osvětlení, podsvícení LCD apod. K nastavení slouží rezistory a také sériové rozhraní.

Více informací najdete v celé zprávě 12-Channel LED Driver from Diodes Incorporated Enables Superior Performance for Digital Signage and Displays.

robenek@dps-az.cz