česky english Vítejte, dnes je čtvrtek 24. říjen 2024

1,5GHz osciloskopická sonda TAP1500L s kabelem o délce 7 m

26.09. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Rychlé číslicové systémy, výzkum a vývoj, testování, výroba a obecně i práce se signály s rozkmitem napětí až do 16 V. Zde všude se uplatní jediná komerčně dostupná aktivní sonda (Single-Ended) TAP1500L od společnosti Tektronix, určená pro osciloskopy, která se může pochlubit přívodním kabelem v délce sedmi metrů. Připadá vám to hodně? Na stole možná, ovšem zdaleka ne všechna zkoumaná zařízení si mohou dovolit stanout hned vedle měřicího systému.

Výrobce proto přichází s řešením, třeba pro ještě flexibilnější a také bezpečnější automatizované testy, aniž by přitom nějak ubíral na technických vlastnostech. Díky modifikaci stávajícího aktivního řešení bez koncovky L nabízí nová verze kabel, jehož délka oproti „originálu“ narostla hned o 5,7 metru. A v porovnání s obdobnými sondami na trhu pak TAP1500L přináší další metr k dobru.

I tak lze stále počítat se šířkou pásma ≥1,5 GHz, náběžnou hranou do 267 ps nebo např. vstupní kapacitou ≤1 pF. Vyloučeno pak nebude ani spojení s drobnými SMD součástkami. Sondu zapojíte rovnou k osciloskopům s rozhraním TekVPI™, bez účasti dalšího zesilovače, softwaru apod. DSP filtr však bude kompatibilní pouze s osciloskopy řady 4, 5 a 6.

Více informací najdete v celé zprávě Tektronix Introduces TAP1500L as the Only Commercially Available Active Single-Ended Probe Utilizing a Seven-Meter Probe Cable.

robenek@dps-az.cz