česky english Vítejte, dnes je čtvrtek 24. říjen 2024

1,2A budiče trafa pro izolované DC/DC zdroje s nízkým rušením

27.09. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Napájet se musí a mnohdy i s transformátory. Jak v případě drobných zapojení vše jednoduše navrhnout? Pomoci by nově mohly integrované obvody od společnosti Nexperia, představené v polovině září. Jedná se o tři různé budiče transformátoru NXF6501-Q100, NXF6505A-Q100 a NXF6505B-Q100, zajišťující u moderních elektronických systémů s možností galvanického oddělení bezpečný, spolehlivý a také účinný provoz napájecího zdroje.

Řešení skloňující požadavky dle AEC-Q100 se v pouzdrech typu SOT23 s pěti nebo i šesti vývody pyšní malým rušením, výstupním výkonem až šest wattů nebo i řadou různých ochran. Uplatní se u měničů typu push-pull ve spínaných DC/DC zdrojích, využívajících transformátory s vyvedenou odbočkou. Napájení se odehrává v rozsahu od 2,25 až 5,5 V, zatímco lze dále řešit i vnější synchronizaci taktu či aktivaci. Součástky mají namířeno do světa automobilů nebo i průmyslových aplikací, např. PLC.

Více informací najdete v celé zprávě Nexperia’s transformer drivers improve efficiency and performance in industrial and automotive applications.

robenek@dps-az.cz