česky english Vítejte, dnes je čtvrtek 24. říjen 2024

Vyhněte se překážkám. Pomůže nový senzor TMF8806 od ams

04.10. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

V ams OSRAM se nedávno pochlubili jednozónovým řešením senzoru typu dToF (direct Time-of-Flight), modulem nové generace TMF8806, který byl navržený za účelem detekce překážek a předcházení kolizí, pokud jde o robotické systémy používané v domácnostech nebo i průmyslové sféře. Novinka zde přitom rozšiřuje firemní rodinu obvodů s dToF, která se již zabydlela v padesátce vlajkových modelů chytrých telefonů, stejně jako u autonomních zařízení a vybavení chytré domácnosti.

Poplatně novému provoznímu režimu s mimořádně nízkou spotřebou lze prvky TMF8806 mezi jednotlivými měřeními zcela vypnout, zatímco jejich svižné zapnutí spojované s předinstalovaným firmwarem dále zajistí okamžité reakce na vzniklé události. Systém rovněž prodlužuje svůj dosah od 1 cm až do pěti metrů, přičemž vstupy a výstupy zde budou kompatibilní nejen s úrovněmi 1,8 / 3,3 V, ale také 1,2 V. Počítejte se zorným polem FoV 24°, teplotami od -40 °C do +85 °C a také rozměry jen 3,6 x 2,2 x 1,0 mm.

Více informací najdete v celé zprávě Ultra-low-power innovations, enhanced precision, and extended versatility: ams OSRAM unveils the TMF8806 direct Time-of-Flight (dToF) sensor module.

robenek@dps-az.cz