česky english Vítejte, dnes je středa 16. říjen 2024

Modul RRH62000 dohlíží na složení vzduchu. To aby se nesložili lidé

10.10. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Kvalitu vzduchu, který sami vdechujeme, a za uzavřenými dveřmi či okny opět zase vydechujeme, není radno podceňovat. Širšímu nasazení podpůrných technologií, které by vše přesně a také spolehlivě monitorovaly, nyní opět nahrává společnost Renesas Electronics. Nedávno totiž představila kompaktní modul RRH62000, který má za úkol jako první precizně monitorovat výskyt pevných částic (PM) o různé velikosti, těkavé organické látky VOC nebo i plyny s potenciálem škodit lidskému zdraví.

Celek v podobě RRH62000 je dále vybavený mikrokontrolérem Renesas rodiny RA2 a výměnou za docela malý zastavěný prostor o velikosti 46,6 x 34,8 x 12 mm zde bude skloňovat hned sedm souběžných výstupů senzorů, včetně jejich plné kalibrace již ve výrobě. Koordinovaně proto sledujeme nejen PM1 / PM2,5 / PM10, TVOC, IAQ či eCO2, ale také teplotu společně s vlhkostí. Díky firmwaru, a v návaznosti na schopnosti AI, lze také vyhovět požadavkům různých standardů.

Více informací najdete v celé zprávě Renesas Launches Ultra-Compact Sensor Module for Smart Air Quality Monitoring at Homes, Schools and Public Buildings.

robenek@dps-az.cz