česky english Vítejte, dnes je středa 16. říjen 2024

Webinář Mouser Electronics a Analog Devices: spojení radarů se snímači v robotice

09.10. 2024 | Zprávy
01.jpg

Mouser Electronics, přední distributor nově představovaných produktů (NPI) s největším výběrem polovodičů a elektronických součástek, spojil své síly s firmou Analog Devices (ADI) a přináší komunitě vývojářů nový internetový seminář s názvem „Optimising Robotics with Radar and Sensor Fusion Technologies“. Bezplatný webinář se bude konat 29. října 2024 v 17:00 (CET).

S rostoucím zastoupením robotiky v nejrůznějších odvětvích průmyslu se ještě více zvětšuje význam řešení spojených s precizním vnímáním okolí či pohybem, a to zejména v případech, kdy roboty musí bezpečně pracovat bok po boku s lidmi. Vyžadována je proto celá řada senzorů, které řídicí elektronice umožní přesně vyhodnotit situaci a zajistit přitom bezpečnou, ale i efektivní činnost. Pro roboty a jejich schopnost vnímat okolí zde hrají klíčovou roli radary. Zajišťují nám totiž detekci předmětů bez ohledu na úroveň osvětlení, precizní měření vzdálenosti a také přesné mapování okolního prostředí.

Zmíněný internetový seminář přinese hodnotné informace a ukáže, jak v robotice zlepšit výkonnost, bezpečnost a také účinnost radarových systémů, a to včetně strategií vedoucích k hladkému spojení (fúzi) snímačů. Rovněž se bude věnovat úloze technologie GMSL™ (Gigabit Multimedia Serial Link) při zajišťování rychlého přenosu dat, společně s otázkou, jak může převod signálů GMSL na ethernet zkvalitnit komunikaci a zlepšit integraci sítí. Kvalitnější spojení radaru s čidly dokáže v robotice maximalizovat výkon, bezpečnost a také účinnost příslušných systémů, které tak efektivně reagují na moderní požadavky, přicházející z průmyslu.

Zúčastněte se webináře a zjistíte více o

- posledních novinkách v oblasti radarových systémů (24 - 77 GHz) a deskách GMSL / ethernet pro potřeby robotiky a průmyslové automatizace

- praktických aplikacích a vylepšených produktech pro zkvalitnění průmyslových procesů 

- vývoji komplexních řešení s využitím speciálních produktů, které uvádíme níže.

Výpočetní platforma (Edge) AD-GMSL2ETH-SL umožňuje využít až osmi rozhraní pro kamery GMSL. Podporuje tak vysoce přesné strojové vidění a spojení senzorů v reálném čase, pokud jde o autonomní roboty či dopravní prostředky.

Modul ToF (Time-of-Flight) ADTF3175 s rozlišením 1 megapixel. Jedná se o nepřímý CMOSový senzor ToF, navržený pro systémy vidění a měření 3D hloubky s vysokým rozlišením.

Vývojová deska TMC2210STEPSTICK nabízí praktické řešení pro efektivní vývoj s využitím integrovaných budičů krokového motoru TMC2210 od ADI.

24GHz obvod vysílače pro radary ADF5902 znamená kompaktní monolitický mikrovlnný integrovaný obvod (MMIC), který se vyznačuje PGA (programmable grid array) společně s dvojicí kanálů vysílače.

Referenční návrh TMCM-1617-GRIP-REF. Jedná se o ucelené řešení, pro které je typický open -source hardware, včetně celé řady možností I/O, takže lze zkrátit dobu potřebnou k vývoji.

Vývojové sady MAX96717/F/R DPHY vývojářům zase umožní snadno posoudit možnosti serializéru GMSL MAX96717 od ADI s velkou šířkou pásma.

Internetový seminář uvádí Mark Patrick (Director Technical Content EMEA, Mouser Electronics). Jako hostující řečníci zde vystoupí Anders Frederiksen (Senior Strategic Marketing Manager – Robotics and Emerging Technologies, ADI) a Rajan Sharma (Senior Strategic Marketing Manager – Robotics and Emerging Technologies, ADI).

Pro registraci k živému vysílání nebo také záznamu z webináře, jakmile pak bude k dispozici, navštivte stránky

https://emea.info.mouser.com/webinar-adi-robotics-emea.

Více informací k nabídce společnosti ADI naleznete na

https://eu.mouser.com/manufacturer/analog-devices/.