česky english Vítejte, dnes je středa 16. říjen 2024

Spínání s magnety v autech? Vyberte si tu správnou citlivost

14.10. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Ve společnosti Diodes přišli nedávno s dalšími dvěma rodinami integrovaných obvodů – spínači vystavěnými na Hallově jevu, které podporují široký vstupní napájecí rozsah od 3 V až do 28 V a umožňují dále i nasazení v automobilovém průmyslu, typicky při bezkontaktní detekci polohy či přiblížení.

Unipolární verze ponesou označení AH332xQ, zatímco ty „souměrné“ pak AH352xQ. Vývojáři mají k dispozici celou řadu provozních citlivostí a dostávají rovněž na výběr mezi pouzdry typu SIP-3, SOT23 (S) nebo též SC59. Prvně zmiňované obvody jsou následně aktivovány při překročení definované prahové úrovně Bop se správnou polaritou, přičemž k vypnutí dochází, jakmile zase hustota toku klesne pod Brp, samozřejmě s přihlédnutím k hysterezi. Vybírat lze celkem z deseti různých citlivostí, provázaných s Bop od 30G až do 275G, takže zohledníme nejen konkrétní magnety, ale také provozní vzdálenosti. V případě rodiny AH352xQ poté uvažujeme tři vysoce citlivé modely, pracující souměrně v rozmezí od ±20G do ±40G.

Více informací najdete v celé zprávě Automotive-Compliant, Hall Effect ICs from Diodes Incorporated Offer Wide Choice of Switching Sensitivities for Optimal Proximity Detection.

robenek@dps-az.cz