česky english Vítejte, dnes je pátek 18. říjen 2024

Rostoucí nabídka 650V Schottkyho diod SiC od Nexperia pro průmyslové aplikace

16.10. 2024 | Zprávy
02.jpg

Mouser Electronics, autorizovaný globální distributor nejnovějších elektronických součástek a produktů z oblasti průmyslové automatizace, má nyní k dispozici Schottkyho diody PSC1665x na bázi karbidu křemíku (SiC), jako součást rostoucí nabídky prvků SiC od společnosti Nexperia.

Schottkyho diody SiC PSC1665x od firmy Nexperia, které vám nyní dodá společnost Mouser, jsou navržené tak, aby vyhověly v náročných aplikacích, pracujících s vyšším napětím. Zahrnuje to např. průmyslové spínané zdroje napájení, systémy sloužící k ukládání energie, infrastrukturu pro nabíjení baterií, řízení motorů, záložní zdroje UPS, ale také střídače ve fotovoltaice, pokud jde o trvale udržitelnou výrobu energie. Zmiňované součástky umožňují flexibilní návrh a vývojáři mohou počítat s provedením R2P (real-two-pin) DPAK TO-252-2 nebo i pouzdry typu TO-220-2.

Struktura MPS (merged PiN Schottky) představuje u těchto součástek další výhody v porovnání s obdobnými diodami SiC, a to včetně mimořádné odolnosti vůči nárazovým proudům. Nejsou již proto nutné další ochranné obvody, takže se nám systém výrazně zjednoduší a vývojáři hardwaru dosáhnou na menší ploše v rámci robustních aplikací o vysokém výkonu i vyšší účinnosti.

S technologií „thin SiC“ od společnosti Nexperia se navíc pojí tenčí substrát (jedna třetina původní tloušťky), což výraznou měrou snižuje tepelný odpor mezi přechodem a kovovou částí na zadní straně pouzdra. Výsledkem je nižší provozní teplota, rostoucí spolehlivost a také životnost součástky, schopnost ustát vyšší nárazové proudy nebo též klesající úbytek napětí v propustném směru.

Pro více informací navštivte stránky https://www.mouser.com/new/nexperia/nexperia-psc1665x-sic-schottky-diodes/.