česky english Vítejte, dnes je neděle 08. září 2024

Se snímači ON uvidíte víc. A také lépe

13.11. 2020 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Společnost ON Semiconductor rozšířila svou nabídku obrazových snímačů o nové CMOSové modely rodiny XGS. Vývojáři tak dostávají na výběr senzory XGS 45000, XGS 30000 a také XGS 20000, které se mohou pochlubit detailním zobrazováním s rozlišením až 45 Mp nebo až 60 snímky za vteřinu ve video režimu 8K. Pro účely kompaktních návrhů jsou rovněž k dispozici nové prvky XGS 5000 navržené s ohledem na nízkou spotřebu, zatímco se do výroby dostávají též i varianty s rozlišením 3 Mp a 2 Mp.

Veškeré prvky XGS uvažují velikost pixelu 3,2 µm, zatímco jejich pokročilé řešení umožňuje dosáhnout nízké hladiny šumu a kvality obrazu, ze které pak mohou těžit náročné aplikace, jako jsou například systémy strojového vidění či chytré ITS. Globální závěrka kromě toho zaručí, že pohybující se objekty nebudou stiženy nežádoucími artefakty. Snímače XGS rovněž nabízí společnou architekturu, takže lze v rámci jednoho návrhu pohodlně vyřešit různá rozlišení.

Podrobněji v celé říjnové zprávě New XGS CMOS Image Sensors Enhance ON Semiconductor Offerings for High-Resolution Industrial Imaging.

robenek@dps-az.cz