česky english Vítejte, dnes je sobota 26. říjen 2024

14bitů ADC s 1 MSPS na oběžné dráze Země

25.12. 2020 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

S analogově – číslicovým převodem se nepotkáváme jen tady na Zemi, ale často i mimo ni. Abychom tak mohli činit ještě lépe, přišla počátkem prosince společnost Renesas Electronics se 14bitovým „Rad-Hard“ A/D převodníkem s postupnou aproximací SAR (Intersil, na stránkách DPS Elektronika od A do Z viz také článek Na oběžnou dráhu s novou rodinou. V plastu, a přece bezpečně) nabízejícím rychlost vzorkování 1 MSPS.

Integrované obvody s označením ISL73141SEH se budou ve svém 14vývodovém keramickém provedení po každém vzorku kompletně resetovat a zbavovat se tím jakýchkoli chyb plynoucích z SEU v návaznosti na zatížení těžkými ionty v průběhu vesmírné mise. Součástka je navržena tak, aby vyhověla nasazení systému na geostacionární oběžné dráze GEO, pilotovaným letům, lunárním projektům apod. Zde bude rovněž tvořit jeden z klíčových stavebních bloků na signálové trase – hned vedle souvisejících teplotních čidel, multiplexeru, OZ, budiče ADC, LDO či napěťové reference stejného druhu.

isl73141

Podrobněji v celé zprávě Renesas’ Intersil Brand 14-Bit, 1-MSPS ADC Delivers Best-in-Class Radiation-Hardened Performance for Satellites, Manned Spacecraft, and Lunar Space Missions.

robenek@dps-az.cz