česky english Vítejte, dnes je pátek 18. říjen 2024

xG26: nový standard Silicon Labs pro multiprotokolové obvody s vf rozhraním

24.05. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Ve společnosti Silicon Labs nedávno představili novou a zároveň i nejvýkonnější rodinu SoC a MCU xG26 s podporou bezdrátově řešené komunikace. Nabídka zde bude zahrnovat multiprotokolová SoC MG26, SoC BG26 s podporou rozhraní Bluetooth LE a konečně i mikrokontroléry s označením PG26. Výrobce zmíněné součástky pokaždé navrhl tak, aby mohly být v budoucnu použitelné i pro ty nejnáročnější aplikace ze světa internetu věcí, např. ve spojitosti s Matter.

V praxi to pak může znamenat dvojnásobnou paměť Flash, RAM, ale stejně tak i zastoupení všestranně použitelných vstupů či výstupů GPIO v porovnání s rodinou obvodů xG24, takže lze navrhovat pokročilé aplikace řešící spoustu věcí přímo na místě (edge), třeba i s dvojnásobkem periférií, které zde připadají v úvahu. Pod vyšší výpočetní výkon je zase podepsán vícejádrový formát s CPU ARM® Cortex®-M33 a speciálními jádry určenými pro vf a bezpečnostní subsystémy.

Více informací již najdete v celé zprávě Silicon Labs xG26 Sets New Standard in Multiprotocol Wireless Device Performance.

robenek@dps-az.cz