česky english Vítejte, dnes je neděle 08. září 2024

Radary i mikrofon. Na snímače tu máme novou desku Infineon

30.05. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Firma Infineon Technologies nedávno představila vývojovou platformu „XENSIV™ Sensor Shield“ pro Arduino – univerzálně použitelný nástroj, navržený k práci s chytrými snímači používanými v domácnosti, ale i celé řadě dalších spotřebních aplikací.

Inovativně řešená deska zde počítá s různými senzory Infineon, které doplní čidlo vlhkosti a teploty SHT35 od společnosti Sensirion. Díky zmíněné pomůcce lze vše nejen vyzkoušet, ale dále rychle navrhnout i prototyp a potažmo celý vlastní senzorový systém, který bude stavět na mikrokontrolérech od stejného výrobce, stejně jako možnostech bezdrátové propojitelnosti, bezpečnostní čipy nevyjímaje.

Z pohledu součástkové základny výrobce konkrétně zmiňuje 60GHz radar, CO2, tlak, mikrofony, zrychlení a samozřejmě již výše uvedenou vlhkost či teplotu. Řešení bylo navrženo a rovněž i optimalizováno pro práci s vlastními mikrokontroléry, jako jsou PSoC™ 6, AIROC™ Bluetooth® SoC či Wi-Fi® MCU.

Více informací najdete v celé zprávě Infineon introduces the XENSIV™ Sensor Shield for Arduino with Infineon and Sensirion sensors for Smart Home applications.

robenek@dps-az.cz