česky english Vítejte, dnes je neděle 08. září 2024

Nová řada výchozích MCU RA0 s naprosto minimální spotřebou

31.05. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Firma Renesas Electronics představila nedávno mikrokontroléry řady RA0, založené na jádru Arm® Cortex®-M23. Nové a zároveň i levné součástky se chlubí tím, že mezi univerzálními 32bitovými MCU nabízí v úhrnu nejnižší spotřebu energie. V aktivním režimu to bude činit jen 84,3 μA/MHz, pro spánek poté 0,82 mA a v případě SW módu Standby dokonce 0,2 µA. Ve spojení s oscilátorem HOCO (High-speed On-Chip Oscillator) a možnostmi rychlého probouzení půjde o ideální řešení pro bateriově napájenou spotřební elektroniku, drobné spotřebiče, řídicí systémy nebo např. automatizaci budov.

První vlaštovkou se nyní stávají obvody RA0E1 s důrazem kladeným na cenu. Vyznačují se širokým provozním rozsahem 1,6 V až 5,5 V, takže se lze u 5V systémů obejít bez posunu úrovní či další stabilizace napětí. U MCU RA0 nechybí ani timery, sériová komunikace, analogové či bezpečnostní funkce nebo např. podpora HMI. K dispozici jsou různá pouzdra, včetně drobného QFN se 16 vývody o velikosti 3x3 mm.

Více informací najdete v celé zprávě Renesas Introduces New Entry-Level RA0 MCU Series with Best-in-Class Power Consumption.

robenek@dps-az.cz