česky english Vítejte, dnes je neděle 08. září 2024

Pojistky TCO řady NX od Bourns chrání baterie s vysokou hustotou energie

28.05. 2024 | Zprávy
03.jpg

Firma Mouser Electronics, přední distributor nově představovaných produktů (NPI) s největším výběrem polovodičů a elektronických součástek, může nyní ze svého skladu nabídnout teplotní pojistky TCO (Thermal Cutoff) řady NX od Bourns.

V případě součástek TCO s vysokou proudovou zatížitelností řady NX od Bourns jde o skutečně drobné miniatury s vratnou funkcí rozpojení obvodu, které za účelem zvýšené odolnosti ve vlhkém prostředí používají mechanismus na bázi bimetalu s vynikající odolností vůči korozi. Zmíněné prvky zde přitom počítají s proudy od 12 A do 20 A (+60 °C). Součástky TCO rodiny NX nabídnou typický odpor o velikosti 1,2 mΩ a 3 mΩ, zatímco jsou dále k dispozici s možností zvolit teplotu při aktivaci (tzv. „trip“) +77 °C, +82 °C, +85 °C nebo též +90 °C, pokaždé s tolerancí ±5 °C. 

V prvcích řady NX se snoubí vysoká proudová zatížitelnost se skutečně nízkým profilem pouzdra, které zde dosahuje na výšku 0,94 mm, zatímco jeho šířka dále činí 2,8 mm. Díky zmíněným dispozicím budou součástky tvořit ideální tepelnou a také nadproudovou ochranu pro lithium – polymerové a prizmatické články v rámci menších baterií s vysokou hustotou energie, např. u sad akumulátorů pro tablety či notebooky nové generace, stejně jako v příruční a nositelné elektronice.

Pro více informací navštivte stránky https://www.mouser.com/new/bourns/bourns-nx-thermal-cutoff-devices/.