česky english Vítejte, dnes je pátek 18. říjen 2024

Šestiosé IMU s ASIL B od ST. Spolehlivě i na čtyřech kolech

24.06. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Nabídka chytře navržených obvodů od firmy STMicroelectronics se nově rozrůstá o modul tříosého akcelerometru a stejně tak i gyroskopu ASM330LHBG1, vhodného z pohledu funkční bezpečnosti zejména pro automobilový průmysl.

Integrované obvody zde vyhovují požadavkům AEC-Q100 třídy 1 a díky teplotnímu rozsahu od -40 °C až do +125 °C se neztratí ani okolo motoru či na místech, která přímo ozařuje slunce. Z jejich vysoké přesnosti a samozřejmě i spolehlivosti může nakonec těžit palubní elektronika, navigace nebo i vysoce automatizované systémy řízení, kamery s digitální stabilizací, lidary, radary, systémy adaptivního svícení, aplikace typu V2X (vehicle-to-everything) apod.

V návaznosti na jádro strojového učení MLC nebo také konečný automat FSM poběží na senzoru ASM330LHBG1 rovněž algoritmy spojené s umělou inteligencí, takže lze chytré funkce zajistit s minimem vynaložené energie. IMU je navíc vývodově kompatibilní a sdílí stejnou konfiguraci registrů, jako příbuzné moduly od ST s menším teplotním záběrem, takže vývojáři mohou svůj systém snadno upgradovat.

Více informací najdete v celé zprávě STMicroelectronics reveals automotive-grade inertial modules for cost-effective functional-safety applications up to ASIL B.

robenek@dps-az.cz