česky english Vítejte, dnes je neděle 08. září 2024

50W DC/DC měniče Microchip. Spolehlivě i mimo zemi

01.07. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Na nízké oběžné dráze Země (LEO) se toho děje opradu hodně. Ať již půjde o telekomunikace či aplikace ze světa internetu věcí, jak soukromé, tak i veřejné subjekty zde budou nutně spoléhat na odpovídající součástkovou základnu – aktuálně třeba novou rodinu izolovaných robustních 50wattových DC/DC měničů LE50-28 od společnosti Microchip Technology s přívlastkem RT (Radiation-Tolerant).

Výrobce zde slibuje devět různých variant s jedním, ale také třemi výstupy a rozsahem od 3,3 V až do 28 V, které dále vyhoví z pohledu MIL-STD-461. A pokud flexibilně spojíme čtyři konvertory, dostaneme se až na 200 W.

Součástky podporují systémy s 28V sběrnicí a uplatní se jak u hradlových polí FPGA PolarFire® od stejného výrobce, tak i mikrokontrolérů či obvodů LX7720-RT majících na starosti řízení motoru. Pro pořádek se sluší zmínit odolnost popsanou TID min. 50 krad (Si), resp. >37 MeV·cm2/mg v případě SEE.

Více informací najdete v celé zprávě Radiation-Tolerant DC-DC 50-Watt Power Converters Provide High-Reliability Solution for New Space Applications.

robenek@dps-az.cz