česky english Vítejte, dnes je neděle 08. září 2024

Výroba precizního taktu není žádná věda. Začněte u jitteru

15.07. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Řešení pro časování s neobyčejně nízkou hladinou jitteru, pouze 25 femtosekund (rms), které se s výhodou uplatní v telekomunikacích (switche, routery), datových centrech, medicíně a jejím zobrazování, vysílací audio / video technice, ale i mnoha dalších průmyslových aplikacích – to je přesně téma pro společnost Renesas Electronics, která nedávno přišla s novou rodinou integrovaných obvodů FemtoClock™ 3.

Klíčová zde pro ně bude nejen precizní výroba taktu s mimořádně nízkým jitterem, ale také jeho potlačování nebo např. osm či dvanáct odpovídajících výstupů se kterými snadno a efektivně vyřešíme potřeby nové generace rozvětvených vysokorychlostních systémů vzájemné propojitelnosti.

Prvky skupiny FemtoClock™ 3 díky svému jitteru převyšují požadavky systémů SerDes s 112 Gb/s, resp. též 224 Gb/s, podporují v rámci jediné součástky až čtyři kmitočtové oblasti, pracují s jednoduchým napájením 1,8 V, spotřebují 1,2 W a jejich pouzdra typu VFQFPN zaberou jen 7x7 či 9x9 mm.

Více informací najdete v celé zprávě Renesas’ New FemtoClock™ 3 Timing Solution Delivers Industry’s Lowest Power and Leading Jitter Performance of 25fs-rms.

robenek@dps-az.cz