česky english Vítejte, dnes je neděle 08. září 2024

Relé Panasonic řady LQ: nyní ještě lépe

19.07. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Elektromechanická „výkonová“ relé mají vývojářům stále co nabídnout. Firma Panasonic Industry to např. nedávno demonstrovala na svých spínacích součástkách řady LQ v kompaktním provedení o velikosti 10 mm (W) x 20 mm (L) x 16 mm (H). Prvky se mohly dosud pochlubit schopností spínat proudy o velikosti až deset ampér, zatímco k dispozici bylo celkem šest jmenovitých napětí pro vinutí od 5 V až do 24 V, společně s kontakty v konfiguraci 1 Form A či 1 Form C. Zapouzdřené provedení zde přitom počítalo s teplotním záběrem do +85 °C nebo i +105 °C.

V Panasonic Industry však nyní u spínacích prvků série LQ přichází s dalšími dvěma vylepšeními, takže se nakonec uplatní v ještě větším počtu aplikací. Vedle podpory procesů Reflow to může znamenat i rostoucí nárazové proudy, zejména v oblasti řízení motorů či LED. Konkrétně až 40 A po dobu 100 μs (ALQ6), takže obdržíme odpovídající řešení např. pro kapacitní zátěže. K tomu si dále přičtěte i různé bezpečnostní standardy, včetně souvisejících vzdušných / povrchových vzdáleností (min. 5,5 mm).

Více informací najdete v celé zprávě The multitalented LQ relay – now ready for high inrush currents and PiP reflow processing.

robenek@dps-az.cz