česky english Vítejte, dnes je neděle 08. září 2024

Nejmenší akcelerometry MEMS BMA530 a BMA580 firmy Bosch

19.07. 2024 | Zprávy
02.jpg

Mouser Electronics, globální autorizovaný distributor nejnovějších elektronických součástek a produktů pro průmyslovou automatizaci, má nyní skladem k dispozici nové akcelerometry BMA530 a BMA580 od společnosti Bosch. V případě obvodů BMA530 a BMA580 se jedná o vůbec nejmenší senzory zrychlení určené pro aplikace pracující v omezeném prostoru typu nositelné elektroniky či chytrých sluchátek (hearables).

Akcelerometry Bosch s označením BMA530 a BMA580, které dostanete od společnosti Mouser, nabízí ve vůbec nejmenším provedení pouzder skvělé vlastnosti. Hodit se budou vývojářům, kteří očekávají jednoduchou implementaci bez nutnosti podrobných znalostí dané aplikace. Zapracované funkce umožňují obvodu BMA530 sledovat s přispěním počítadla kroků pohybové aktivity, což oceníme především u nositelné elektroniky. Varianta BMA580 se zase zaměřuje na chytrá sluchátka s detekcí hlasové aktivity, která využívají vedení vibrací pomocí kosti. Mikrofony zde totiž obvykle spotřebují spoustu energie, protože musí nepřetržitě naslouchat a vyhodnocovat přitom hlasovou aktivitu. Vedení s využitím kosti však bude místo toho detekovat vibrace hlasu uživatele a probouzet na základě miniaturního snímače zařízení z režimu spánku s rostoucí úsporou energie.

V porovnání s předchozí generací akcelerometrů firmy Bosch mají BMA530 a BMA580 o 76 % menší rozměry a jejich výška se díky inovativnímu provedení pouzder typu WLCSP (Wafer Level Chip Scale Package) snížila z 0,95 mm na 0,55 mm. Jednoduše se proto umístí na desce plošného spoje a integrují do přenosných zařízení. Zde také nabízí flexibilní možnosti vzájemného propojení, včetně rozhraní I3C®.

Akcelerometry BMA530 a BMA580 jsou rovněž podporovány ze strany desek „shuttle board“ osazených obvody BMA530 a BMA580, které lze podobně objednat u společnosti Mouser. Pokud je použijete ve spojení s dalším nástrojem Bosch Application Board (můžete si také zakoupit), obdržíte vzorové zapojení, umožňující při zapracování do stávajících návrhů svižný vývoj prototypu.

Pro více informací k obvodům BMA530 navštivte stránky https://www.mouser.com/new/bosch/bosch-bma530-accelerometers/.

Pro více informací k obvodům BMA580 klikněte zase na https://www.mouser.com/new/bosch/bosch-bma580-accelerometers/.