česky english Vítejte, dnes je pátek 18. říjen 2024

Moduly, SoC i plug-and-play. Návrhem s BLE vás provede Microchip

22.07. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Bezdrátovou komunikaci dnes u elektroniky považujeme za něco zcela samozřejmého. Jenže navrhnout odpovídající systém, např. s populárním rozhraním Bluetooth®, nemusí být jen tak. Překážek, které se mu během vývoje staví do cesty, existuje celá řada. Jednou zde chybí dovednosti a jindy zase peníze, a to ještě nehovoříme o tlaku na včasné uvedení produktů na trh nebo např. technických omezeních.

Ve společnosti Microchip Technology proto nedávno představili hned 12 nových produktů se kterými rozšiřují svou nabídku řešení pro Bluetooth Low Energy. Překážky je zapotřebí zdolávat, ať již půjde o nejjednodušší návrhy, stejně jako ty nejvyspělejší. Konkrétně se bude jednat o „RF-ready“ modul WBZ350 a také SoC PIC32CX-BZ3 tvořící základní odrazový můstek, pokud jde o mikrokontroléry s Bluetooth Low Energy. Firma Microchip vedle svých Bluetooth MCU dále představila i modul RNBD350, navržený ve stylu „plug-and-play“.

Více informací najdete v celé zprávě Microchip Adds 12 Products to its Wireless Portfolio to Further Reduce Barriers to Bluetooth® Integration for Designers at Every Skill Level.

robenek@dps-az.cz