česky english Vítejte, dnes je pátek 18. říjen 2024

50 W bez drátů s nástroji od ST

26.07. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Bezdrátové nabíjení – a třeba i s rostoucími výkony? Žádný problém. Ve společnosti STMicroelectronics pro tyto účely nedávno představili 50wattové „spojení“ vysílače a přijímače, kompatibilní s Qi. Uplatní se v oblasti medicíny, průmyslu, domácích spotřebičích nebo např. u počítačových periférií, drony a další mobilní roboty nevyjímaje.

Deska vysílače STEVAL-WBC2TX50 dodá s přispěním protokolu STSC (ST Super Charge) na svém výstupu až 50 W. Nechybí zde ale ani podpora Qi 1.3 5 W BPP (Baseline Power Profile) či 15W EPP (Extended Power Profile).

Hlavní součást přitom tvoří SiP STWBC2-HP od ST ve kterém se snoubí mikrokontrolér STM32G071 s Arm® Cortex®-M0 a příslušný front – end pro zpracování signálu a frekvenční řízení společně s generátorem PWM o vysokém rozlišení, kdy dále pracujeme s libovolným DC napětím od 4,1 V až do 24 V. Stejně výkonný protějšek pak nese označení STEVAL-WLC98RX.

Více informací najdete v celé zprávě New wireless-charging boards from STMicroelectronics for industrial, medical, and smart-home applications.

robenek@dps-az.cz